2011. december 10., szombat

akarsz váza lenni ? -nem. Akkor maradj köcsög.

ha majd hazamegyek minden rendben lesz. nem kell többé ugyanakkor fölkelnem, ugyanabba a ruhába belebújnom, nem kell mindig , mindent úgyanúgy, ugyanazzal a monoton szomorúsággal. Minden reggel mindig ugyanaz történik. ő beszól, én visszaszólok. ő elrontja a napomat, én sírok keservesen.ha haza megyek fölszállok a buszra és alig várom, hogy leszállhassak. ha itt ezt teszem, a kezeim nem akarják megnyomni a jelzőst, a lábam nem akar fölkelni, és tenni amit muszáj. Bárcsak soha nem kéne leszállnom... csak mennék és mennék.
Nyomasztó. tudom.
Ha hazamegyek, újra megteszem. Újra rágyújtok és újra iszom és újra beveszem a pirulákat, mert csak így lehet kibírni. Mindennap szállni fogok és álmodni és hallucinálni. mert csak így lehet kibírni.
Ami ott van az nem jó. Nem ad sikert, se nemzetköziséget, de sokszor még gazdagságot sem.
Tudom, hogy itt jobb és szebb. Hidd el nekem ! Tudom. Tudom, hogy meg kell becsülni. Ne mondd el nekem még százszor, mert tudom. De attól még, hogy tudunk valamit nem fogjuk elfogadni, nem fogunk belenyugodni. Attól még, hogy tudom, hogy nem kellek neki, még mindig szeretem. Még mindig úgy gondolok rá. Még mindig örülök, ha rám néz, ha rám ír. ha eszébe jutok.
De tudom, hogy ez semmi különös számára. Tudom... ne ordítsd a képembe, hogy tudnom kéne. Ne oktass ki. Ne tiltsál el azoktól a dolgoktól, amik sokat jelentenek számomra.
Ne akard, hogy itt is azt csináljam, úgy éljek, mint otthon. Ne taszíts el magadtól. Ne akard, hogy gyűlöljelek. Ne öld ki a szeretetet belőllem .
Ne tegyél gonosszá. Ne akard, hogy megint átverjelek.
(...)
Téged okollak.
(...)
Ne akard, hogy kilógjak. hogy a várost járjam, miközben te békésen alszol. Ne akard, hogy minden reggel és este suli előtt sőt lehet hogy még közben is rágyújtsak. Hogy erre költsem a pénzemet. Kérlek, ne tedd ezt velem. Engedd hadd menjek. Kérlek. Ne hagyd, hogy csalódást okozzak neki még egyszer. Ne rontsd el ezt jó?Kérlek.
Ne akard, hogy minden este sírva aludjak el. Ne. kérlek. ne.
Nem akarom, hogy fájjon.
Tudod jól, hogy mit fogok tenni, ha fájni fog.
Tudod jól, mert otthon is fájt és megtettem.
És valószínűleg még mindig nem is sejted mennyiszer. ezerszer.
ordítom: ezerszer hazudtam neked. ezeregyszer is talán.

Mert ezt kellett tennem.. Ez volt az egyetlen út, hogy ne fájjon annyira.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése